Surefire

SureFire sin historie er i store trekk en historie om hva som kan bli oppnådd ved utnyttelsen av lys-elementer. Historien fikk sin start i 1969 da en ingeniør med en doktorgrad fra Caltech bestemte seg for at framtiden lå i laser-teknologi.

Dr. John Matthews grunnla Newport Corporation med et tydelig mål, å utnytte styrken og potensialet i laser-teknologi, i industrielle produkter. I løpet av det neste tiåret vokste selskapet og ble etter hvert ledende innenfor laserteknologi, bl.a. ved å finne mange nye og nyskapende industrielle bruksområder for nettopp laser. Patenter ble søkt om, kontrakter ble inngått og selskapet vokste mot himmelen.

I takt med at suksessen ble et faktum og pengene rullet inn, begynte John å tenke mer og mer på sin hobby og lidenskap, skyting. Han begynte å fundere på om en laser kunne bli tilpasset til å fungere som et sikte på skytevåpen. I 1979 ble tankene omgjort til virkelighet da han designet og patenterte det første lasersiktet.

Det første produktet var stort og upraktisk i forhold til hva som finnes på markedet i dag. Allikevel måtte John spørre styret ved selskapet han hadde startet om å godkjenne store investeringer i forbedringen av dette nye produktet, som jo lå langt utenfor hva firmaet vanligvis produserte. Lidenskapen hans vant frem og styret ble med på de nye investeringene. I årene som kom ble lasersiktene stadig forbedret og solgt til nye kunder, bl.a. det amerikanske militæret og ulike politi-avdelinger rundt om i landet.

Senere begynte også selskapet å etablere seg som en ledende produsent av slitesterke, kraftige og kompakte lykter og hodelykter, spesielt for taktiske situasjoner, f.eks. lykter som kunne kobles på skytevåpen, skjold og batonger. De produserte også store lommelykter til politiet som var så kraftige at de kunne midlertidig blinde og desorientere trusler.

Etter hvert som tiden gikk var det nettopp disse lommelyktene og hodelyktene som firmaet ble best kjent for, og selskapet endret navn til SureFire LLC.

Dette amerikanske firmaet er nå basert i California og deres mest populære produkter er lommelykter, hodelykter, lykter som kan monteres på våpen, og lasersikter. I tillegg lager selskapet også kniver, lyddempere og batterier. Selskapet er blitt hovedleverandøren av lommelykter til det amerikanske militæret og blir også brukt av det amerikanske politiet i de fleste delstater.

Selskapet produserer et stort og variert sortiment av lommelykter og hodelykter, med ulik styrke og pris. De fleste av lommelyktene er kompatible med litium-batterier, noe som muliggjør en kompakt størrelse og lav vekt, samtidig som de gir god lysstyrke. Flere av lommelyktene er også tilgjengelige med egenproduserte batterier som kan lades opp etter de har gått tomme.

De fleste lommelykt-modellene er laget av aluminium i ulike farger. De tåler vind og vær godt og har i tillegg ulikt tilbehør tilgjengelige, som f.eks. rødt lys, blått lys, grønt lys og infrarødt lys, hylster, ekstra batterier og annet. De fleste lommelyktene bruker LED- lyspærer, som gir god styrke og lang levetid.

Spesielt hodelyktene fra selskapet er blitt svært populære blant friluftsentusiaster rundt om i verden. Pga. at selskaper produserer mange ulike modeller, kan du lett finne en modell som passer deg og dine behov perfekt. Bl.a. har de lettere modeller som kan brukes når du jogger eller klatrer, og tyngre modeller som kan brukes under vann når du f.eks. dykker.

De sterkeste og dyreste modellene deres blir ofte brukt av profesjonelle aktører, som f.eks. letemannskaper og det amerikanske militæret. Nemlig trenger letemannskaper og det militære andre typer lommelykter og hodelykter enn hva den vanlige mannen i gata trenger.

Uansett, det er ingen tvil om at du i dette selskapets sortiment vil finne et produkt med enorm styrke og lang levetid, samtidig som den er slitesterk. Dette betyr at du enkelt kan finne den hodelykten som passer din aktivitet aller best.

Privacy Policy