Maglite

Enhver hodelykt som lages av Mag Instrument, Inc., representerer selskapets hig etter å produsere kvalitetsprodukter, og deres forpliktelse til å beholde arbeidsplassene deres på amerikansk jord.

Anthony Maglica er entreprenøren og gallionsfiguren bak selskapet, og skaperen av MAGLITE® , som nå er blitt et ikon innen hodelykter.

Maglica var kun bevæpnet med sitt talent, stahet og respekt for hardt arbeid da han, i et forsøk på å oppfylle den amerikanske drømmen, startet Mag Instrument i 1955. Da han senere evnet å designe og produsere et produkt som revolusjonerte hele industrien, forsto han at drømmen var oppfylt. Gjennom å konstant være på søken etter den optimale teknologien, den beste kvaliteten, den kuleste designen og den ypperste kundeservicen har han funnet en strategi som skaper internasjonal etterspørselen etter produktene hans, samtidig som han skaper nye arbeidsplasser i hjemlandet.

Mr. Maglica startet sin lange karriere ved å produsere presisjons-produkter for ulike aktører innen amerikansk industri og det amerikanske militæret. Det tok ikke lang tid før han fikk rykte på seg for å være svært opptatt av kvalitet, effektivitet og nyskapning. Innen han hadde startet å lage hodelykter, hadde han allerede demonstrert for store deler av markedet at han ikke var redd for å tenke nytt når det gjaldt å kutte ned på produksjonskostnader, samtidig som man økte kvaliteten på produktene. Nemlig er dette selskapet fortsatt opptatt av å forbedre seg, og dette fokuset sikrer at de alltid holder seg et par skritt foran konkurrentene.

I takt med at selskapet fortsatte å vokse, begynte de å designe og produsere nye og bedre lommelykter, først tiltenkt den offentlige sektoren. Den første lommelykten kom på markedet i 1979 og ble raskt svært populær blant politibetjenter, brannmenn og bilmekanikere. Ryktet spredde seg fort til den vanlige mannen i gata og etterspørselen etter produktene vokste. I 1984 lanserte han et mindre, men kraftigere, produkt til markedet og opplevde på ny stor suksess. Disse små lommelyktene fra Maglite har fått flere utmerkelser gjennom sin tid på markedet, bl.a. fra Japan Institute of Design og av Museum for Applied Art in Germany.

Siden 1982 har selskapet hatt hovedkvarter i California, og har nå hundrevis av ansatte, og deres kontorer og fabrikker tar opp over 700 000 kvadratmeter med plass.

Nye produkter er stadig under utvikling, men blir kun introdusert til markedet etter at Mr. Maglica personlig har undersøkt, og er fornøyd med, produktet.

Selskapet dedikerer seg til å ha høyest mulig integritet. De ønsker best mulig ytelse i sine produkter og vil at produktenes rykte skal reflektere selskapets dedikasjon til kvalitet.

Alle produktene i kolleksjonene deres er en akkumulasjon av flere tiår med forskning, utvikling og forbedring.

På mange måter mener selskapet at deres filosofi og karakter blir best definert og uttrykt av deres gallionsfigur, grunnlegger, eier og president Athony Maglica. Alle hodelyktene som blir produsert av selskapet er et resultat av hans lidenskapelige forhold til ingeniørkunst, håndverk og perfeksjon. Det er han som har tatt dette selskapet fra en liten enmanns-butikk i 1955, til et gigantisk selskap som har over 800 ansatte i dag. Allikevel er han dedikert til å fortsette å forbedre både seg selv og selskapet videre.

Nå skaper de hodelykter til både friluftsentusiaster, det militære, politi, brannmenn og letemannskaper. Deres suksess innenfor det profesjonelle markedet var nok det som befestet deres rykte som en av de beste aktørene i bransjen, som videre førte til stor etterspørsel blant vanlige friluftsentusiaster. Dermed har selskapet de siste årene også lagt stor vekt på å produsere best mulig produkter også til det rent kommersielle markedet og til kunder som ønsker å holde seg aktive på kveldstid eller under forhold med dårlig belysning.

 

Privacy Policy