Spar strøm på din elbil!

Elektriske biler har det siste tiåret revolusjonert bilmarkedet i både Norge og det store utland. Den norske regjeringen har innført flere insentiver for å få flere sjåfører til å velge miljøvennlige alternativer, f.eks. hadde elbiler i lang tid muligheten til å kjøre i kollektivfeltet på motorveier i Norge. Samtidig kan man mange steder gratis lade opp bilen sin. Allikevel skjer de fleste oppladninger i eget hjem, og derfor er det tilknyttet store strømkostnader til bruk av elbil. Derfor kan valget av riktige pærer være avgjørende for hvor mye penger du bruker på å lade opp elbilen din. I denne sammenheng har vi valgt å gi deg noen råd på veien til å spare store summer strøm til elbilen.

Ved hjelp av LED- og Xenon-lys er det mulig å kjøre lengre på batteriet i bilen, samt få bedre lys og spare kostnader på elektrisitet. LED- lyspærer bruker langt mindre energi enn hva vanlige halogenpærer gjør, og i tillegg får du langt sterkere og bedre lys ved hjelp av LED- teknologi. Disse løsningene er ikke forbeholdt visse sjåfører, men kan brukes på de aller fleste elbilene som finnes på markedet i Norge i dag.

Når det gjelder fjernlys, som brukes på mørke kvelder eller i terreng hvor man har dårlig oversikt, er det mulig å oppgradere dette til xenon- lys. Utenom at man åpenbart sparer svært mye strøm på denne oppgraderingen, er det de færreste som forstår hvor mye bedre denne løsningen fungerer med tanke på lysstyrke. Xenon-lys kan nemlig konkurrere med de aller fleste lyspærer når det gjelder avstand og rekkevidde. Denne typen fjernlys fungerer på alle typer biler, og er en svært god måte å spare strøm på, samtidig som oppgraderingen gjøre bilen bedre og tryggere.

Tåkelys kan også byttes ut på samme måte. Denne typen lys brukes ofte av sjåfører på morgenen når sikten er dårlig. Vanlige lyspærer i tåkelys bruker omtrent 55 W per lyspære, mens deres LED- søsken kun bruker 8 W per lyspære. Med andre ord er også dette en åpenbar oppgradering som gjør bilen bedre, og vil spare deg godt med penger.

På visse elbiler er allerede nærlysene LED, eller andre ganger xenon, men ofte er også disse vanlige lyspærer. Her vil den beste anbefalingen være å bytte til xenon-lyspærer. Disse lyspærene bruker kun 35 W per pære og gir deg tredobbelt så sterkt lys. I tillegg bruker disse langt mindre strøm og sparer deg femti prosent av kostnadene til elektrisitet. Samtidig lever pærene lengre med dette systemet!

De fleste elbiler bruker parklys med glødepærer. Om du ønsker en mer smidig look på bilen din, og samtidig ønsker å spare strøm, så bytter du ut disse med LED. Denne typen belysning passer nemlig mye bedre med resten av bilen og bruker 0,8 W, i motsetning til glødepærene som bruker 5 W per lyspære.

Skiltlys er et annet område hvor man tradisjonelt sett har brukt vanlige lyspærer, allikevel er det mulig også her å bytte ut disse med LED-lys som bruker langt mindre strøm og dermed sparer deg for penger. Man ser at disse lysene som oftest er mest populære blant Tesla eiere.

Et ofte oversett område når det kommer til lys i biler er interiør. Enhver bil er nemlig utstyrt med mange forskjellige lyspærer i interiøret, hvorav alle lyspærene bruker minimum 5 W per pære. Alle disse kan byttes ut med LED- lyspærer som kunne bruker 0,8 W. Dette bør kunne spare deg for en god slump penger, samtidig som disse lyspærene er kraftigere og sterkere enn hva de tradisjonelle er.

DRL, Daytime Running Lights, er blitt populært, og med tiden vanlig, blant nye biler. Det som allikevel ikke vanlige er at disse er LED- lyspærer. Om du bytter ut disse pærene kan du enkelt og greit spare strømforbruket ditt med 80% i løpet av dagen, samtidig som LED- lyspærene prestere bedre enn hva de originale gjør.

 

Privacy Policy